Barion Pixel

Miért hasznosak a készségfejlesztő füzetek?

A bölcsődék, óvodák és az iskolák otthonra helyezésével elég sok dolog a szülőkre szakadt a megszokott munka, háztartás, gyermeknevelés mellett. Nehéz ilyen körülmények között a csemetéket megfelelően lekötni és arra is odafigyelni, hogy fejlődjenek, tanuljanak valami hasznosat és ne csak az idő teljen, a TV képernyőjét bámulják.
A nagyobbak még kapnak iskolai feladatokat, olykor az apróbbak is az óvodából. De az nem köti le a gyerekeket egész nap, és bizony nem minden tanintézmény tudta megoldani a feladatok online kiküldését.
Persze sok szülő nagyon ügyesen és találékonyan nekikezdett a picikkel különböző készségfejlesztő foglalkozásoknak, mint a ragasztás, festés, gyurmázás. Ami nagyon jó és dicséretes a fejlődés szempontjából, hiszen így is rengeteget ügyesednek. Ám egy idő után kifogy az ötlet, a muníció, ráadásként a szülőknek sincs mindig ideje odafigyelni arra, hogy normális mederben folyjon a foglalkozás, tiszta maradjon a környezet, a gyermek is. Egyszerűen nem lehet egész nap ott ülni velük és kézműveskedni.

A foglalkoztató füzetek ebben segítenek. Nem kell saját kútfőből tanító, okító, fejlesztő feladatokat kitalálnia a szülőnek, hanem elővesz egy jól megszerkesztett, korosztály szerint elkészített füzetet a csemetének, aki szépen nekikezd a feladatoknak, színez, számol, átír, olvas és tanul mindezek közben észrevétlenül, játékosan. Ezek a foglalkoztatók úgy vannak összeállítva, hogy korosztályi bontásban, az adott korcsoportnak megfelelő feladatokat tartalmazzák, tudják, mit kell fejleszteni, tanulnia a gyereknek, ugyanakkor nem várnak el túlteljesítést, olyat, amit nem tudhat még ebben a korban a csemete. Olyan innovatív feladatok találhatók rendszerint bennük, amik mellett a kicsi nem unatkozik, hanem szívesen oldja meg, szórakoztatja és a megfelelő képességeket erősíti.

A jó foglalkoztató füzet bővíti a szókincset, erősíti a készségeket, pallérozza a tudást, erősíti a gyengeségeiket, behozható vele az elmaradás. Mindezek mellett kellemes időtöltés, jó szórakozási lehetőség is. A gyermek szívesen csinálja, nem pedig megoldandó, kötelező rosszként, feladatként éli meg, hanem pont ellenkezőleg, egyfajta jutalomként, játékként. A megfelelő foglalkoztatók színesek, izgalmasak, hogy a gyerek szívesen vegye kézbe, forgassa minduntalan, többször is.

©Írta: Mayerné Répási Adrienn   •   2020. ápr. 12.

Barátom az olvasás
Játékos
megoldás, gyermeke olvasási nehézségeire,
fejlessze játékosan képességeit.

Kapcsolódó cikkeink

5000 Ft. feletti rendelés esetén:

10% kedvezményt ÉS AJÁNDÉK háztartási naplót adunk!

Használd a kuponkódot rendelés leadása előtt:
AJANDEK10