Ajándékötletek gyerekeknek Mikulásra

Mi kerüljön a kis csizmákba?

Nyakunkon Mikulás éjszakája. A gyerekek nekifognak, szorgosan kitisztítják csizmáikat, azok az ablakba kerülnek, hogy aztán reggel nagy izgalommal bontogathassák, mi lapul benne. Na de szülői szemmel nézve, mi kerüljön a csomagokba? A mikulás csokin túl is van élet!

Nem mondom, hogy könnyű olyasmit bele csempészni egy mikulás zsákba, ami meglehetősen apró, nem túl drága, ám személyre szabott, izgalmas, a gyerkőc is őszintén örül neki, ráadásul a szülő sem fogja a fejét tőle. Ha nem édesség, az külön jó pont. A megszokott, standard csoki mikulás mellé túrórudi, macika, gumicukor, más fajta cukor, nyalóka, rágó és társai szintén érkezni fognak, az biztos. Ember legyen a talpán, aki ilyenkor a gyorsasági képességeiről tanúbizonyságot téve villámgyorsan elpakolja a túl sok édességet, a sírást is kiküszöböli, ráadásul ezzel a húzásával megelőzi azt, hogy egyszerre fogyjon el minden, a csemete pedig cukorsokkot kapjon.

Hoztam pár ötletet, mi kerüljön a mikulás csomagba ajándékként a szokásoson kívül.

A csoki dömpinget kikerülve kerüljön a csomagba friss gyümölcs, alma, banán, mandarin, idénygyümölcsök leginkább. Nagyanyáink már annak is nagyon örültek, ha a zsákjukban ezek voltak. Kerülhet gyümölcs szárított, aszalt formájában is a cipőcskébe, de különféle magvak, csonthéjasok, teljes kiőrlésű kekszek, sós ropogtatni valók, kölesgolyó és hasonló finomságok is jók bele ajándékként. Így megvan az az érzésünk, hogy egy kis egészségeset is csempészük a csizmába, de a régi hagyományokat is felelevenítjük ezzel.

A szokásos mellé érdemes valami maradandót is tenni a zsákba.

Egy kis alakú zsebkönyv, mesekönyv, színező, füzet vagy hozzá tartozó zsírkréta, filctoll, ceruzakészlet, festék, esetleg gyurma, más alkotó tevékenységgel kapcsolatos dolog is jó gondolat lehet. Lányoknak hajbavalók, apróbb ékszerek, fiúknak kisautók, kártyapakli, buborékfújó, közös időtöltésre kiváló kisebb társas, apró plüssök is kerülhetnek a csomagba. Egy jó meleg zokni, kesztyű, sál szintén alkalmas lehet ajándéknak. Nagyobbaknak kozmetikumot, teaválogatást, körömlakkot, sminkcuccot, bögrét, könyvet, hobbijával kapcsolatos apróságokat tehetünk bele bele. Itt már nagyobb a mozgásterünk.

És ha már csokoládé, akkor érdemes az ajándék vásárlásnál azt az elvet vallani, hogy kevesebb, de jó minőségű kerüljön a kosarunkba belőle, ami ténylegesen kakaóbabból készült csokoládé, nem adalékanyagokkal feljavított tejbevonó, növényi zsírból készült agyoncukrozott borzalom. Az igazi csoki 60-70%-os kakaótartalomnál kezdődik. A cukormentes vagy étcsokoládé változat szintén jó ötlet. Ma már meglehetősen sok fajtát lehet kapni az egészen olcsótól a kézműves, kézzel formázott csokiig. Nem csak Mikulás formában kerülnek ki a polcokra a csemegék, fellelhető bárány, csirke, malac, rénszarvas és a jó ég tudja még micsoda is csokiból, feldobva a csomagot.

©Írta: Mayerné Répási Adrienn   •   2019. nov. 21.

Egyedi notesz Borító elöl 1. fotó helye

Ajándék ötlet: Spirál jegyzetfüzet 4 db saját fotóval

140 oldalas, erős dupla spirállal készül, 100% hófehér, újrahasznosított papírral. Fóliázott, fénykép minőségű, 500g-os borító. Vonalas, kockás, ponthálós vagy sima lapokkal kérhető.

Környezetbarát mese és színező füzetek

A Hód Karcsi sorozat egy játékos, fejlesztő füzetcsalád, ami a szórakozás mellett megtanítja a gyermekeknek az együttélés szabályait, a kérdések pedig segítenek, hogy jókat beszélgessetek. Színező és foglalkoztató egyben: töltsd kellemesen és hasznosan a szabadidőt gyermekeddel vagy unokáddal!

  • Kiváló minőségű újrahasznosított papírból készült!
fejlesztő füzetsorozat

Egyéb kiadványaink

Üdvözlünk a BetűBlogon!

Szeretnénk olyan tartalmakat megosztani itt veled, melyek hasznosak lehetnek szülőknek, óvónéniknek, tanítóknak egyaránt. 

Itt is megtalálsz minket:

Népszerű bejegyzések

Close Menu
×
×

Cart