Barion Pixel

Ajándékötletek gyerekeknek Mikulásra

Mi kerüljön a kis csizmákba?

Nyakunkon Mikulás éjszakája. A gyerekek nekifognak, szorgosan kitisztítják csizmáikat, azok az ablakba kerülnek, hogy aztán reggel nagy izgalommal bontogathassák, mi lapul benne. Na de szülői szemmel nézve, mi kerüljön a csomagokba? A mikulás csokin túl is van élet!

Nem mondom, hogy könnyű olyasmit bele csempészni egy mikulás zsákba, ami meglehetősen apró, nem túl drága, ám személyre szabott, izgalmas, a gyerkőc is őszintén örül neki, ráadásul a szülő sem fogja a fejét tőle. Ha nem édesség, az külön jó pont. A megszokott, standard csoki mikulás mellé túrórudi, macika, gumicukor, más fajta cukor, nyalóka, rágó és társai szintén érkezni fognak, az biztos. Ember legyen a talpán, aki ilyenkor a gyorsasági képességeiről tanúbizonyságot téve villámgyorsan elpakolja a túl sok édességet, a sírást is kiküszöböli, ráadásul ezzel a húzásával megelőzi azt, hogy egyszerre fogyjon el minden, a csemete pedig cukorsokkot kapjon.

Hoztam pár ötletet, mi kerüljön a mikulás csomagba ajándékként a szokásoson kívül.

A csoki dömpinget kikerülve kerüljön a csomagba friss gyümölcs, alma, banán, mandarin, idénygyümölcsök leginkább. Nagyanyáink már annak is nagyon örültek, ha a zsákjukban ezek voltak. Kerülhet gyümölcs szárított, aszalt formájában is a cipőcskébe, de különféle magvak, csonthéjasok, teljes kiőrlésű kekszek, sós ropogtatni valók, kölesgolyó és hasonló finomságok is jók bele ajándékként. Így megvan az az érzésünk, hogy egy kis egészségeset is csempészük a csizmába, de a régi hagyományokat is felelevenítjük ezzel.

A szokásos mellé érdemes valami maradandót is tenni a zsákba.

Egy kis alakú zsebkönyv, mesekönyv, színező, füzet vagy hozzá tartozó zsírkréta, filctoll, ceruzakészlet, festék, esetleg gyurma, más alkotó tevékenységgel kapcsolatos dolog is jó gondolat lehet. Lányoknak hajbavalók, apróbb ékszerek, fiúknak kisautók, kártyapakli, buborékfújó, közös időtöltésre kiváló kisebb társas, apró plüssök is kerülhetnek a csomagba. Egy jó meleg zokni, kesztyű, sál szintén alkalmas lehet ajándéknak. Nagyobbaknak kozmetikumot, teaválogatást, körömlakkot, sminkcuccot, bögrét, könyvet, hobbijával kapcsolatos apróságokat tehetünk bele bele. Itt már nagyobb a mozgásterünk.

És ha már csokoládé, akkor érdemes az ajándék vásárlásnál azt az elvet vallani, hogy kevesebb, de jó minőségű kerüljön a kosarunkba belőle, ami ténylegesen kakaóbabból készült csokoládé, nem adalékanyagokkal feljavított tejbevonó, növényi zsírból készült agyoncukrozott borzalom. Az igazi csoki 60-70%-os kakaótartalomnál kezdődik. A cukormentes vagy étcsokoládé változat szintén jó ötlet. Ma már meglehetősen sok fajtát lehet kapni az egészen olcsótól a kézműves, kézzel formázott csokiig. Nem csak Mikulás formában kerülnek ki a polcokra a csemegék, fellelhető bárány, csirke, malac, rénszarvas és a jó ég tudja még micsoda is csokiból, feldobva a csomagot.

©Írta: Mayerné Répási Adrienn   •   2019. nov. 21.

Barátom az olvasás
Játékos
megoldás, gyermeke olvasási nehézségeire,
fejlessze játékosan képességeit.

Kapcsolódó cikkeink

5000 Ft. feletti rendelés esetén:

10% kedvezményt ÉS AJÁNDÉK háztartási naplót adunk!

Használd a kuponkódot rendelés leadása előtt:
AJANDEK10