Barion Pixel

Menő manapság: Bullet Journal

Új őrület a menő manapság, a pontozott “BuJo“, azaz teljes nevén a Bullet Journal!

Talán a sokoldalú felhasználhatósága miatt hajtotta uralom alá az embereket annyira. Minden útjába kerülőt megtérít, meghódít, szinte azonnal. A Bullet Journal egy olyan kis notesz, jegyzetfüzet, napló, naptár, nevezzük bárhogy is, mely több mint egy egyszerű üres füzet, mappa. Leginkább egy életstílus, egy nagyszerű hobbi. #bulletjournal hastag alatt számtalan formáját találod meg annak, mire használható a Bullet Journal leginkább. Mi is leírunk pár dolgot, mi mindenre tudod te magad hasznosítani és miért olyan praktikus magadnál tartanod egyet mindig.

Alapvetően egy előre pontozott, sorvezetős, üres füzet, melyen a pontok csak jelzés értékűek, nem tolakodók, így az írás, rajzolás is gyönyörűen mutat benne. Ha unod a folyton elkallódó papírdarabokat, ha sosem férsz el a jegyzetfüzetedben, ha mindig keresned kell a határidőnaplódat, ha az írásod mindig girbe-gurba és rendezetlen lesz, ha nem találtál még olyan határidőnaplót, noteszt, aminek az elrendezésével elégedett lennél, akkor a Bullet Journal neked lett kitalálva. Magadra szabhatod.

Lehet bele jegyzetelni, a bevásárló listától a munkamegbeszélésig bármit. Tudsz határidőket, fontos időpontokat vezetni. Időtervezésre is kiváló. Naplónak, az életed történetének vagy apró szösszeneteknek, az ötleteidnek a leírására is igénybe veheted. Felhasználhatod bakancslista írásra, esetleg tudod ebben vezetni a céljaid, sikereid, előrelépéseid, mérföldköveket, amiket elértél és fontosnak tartasz megjegyezni, kiemelni. Vagy pont ellenkezőleg, felhívhatod a figyelmed az elmaradt dolgokra, amiket még meg kell tenned, meg szeretnél tanulni, javítani kellene. Napi, heti, havi tervezőként is funkcionálhat. De rajzok, skiccek is kerülhetnek bele. Egyéni, kreatív, önkifejező kikapcsolódás a Bujo vezetés. Személyre szabhatod, a saját funkcióidat, igényeidet kielégítve használhatod. Saját jelölésekkel, színekkel tudod feldobni, díszítheted, színezheted, használhatod különböző betűtípusok gyakorlására, kalligráfia tanulására.

ponthálós lap

Alapvetően kétféle méretben kapható, egy nagyobb és egy kisebb változatban. A kisebb azt a célt szolgálja, hogy a táskádban is magaddal cipelhesd, bármikor fel tudd használni. A lényeg, hogy még így is elég nagy ahhoz, hogy tudj táblázatokat, listákat írni bele, de nem túl nehéz és elfér a táskádban. A nagyobb méret több mozgásteret hagy számodra, több kreativitás fér el benne, viszont méretéből adódóan, nem tudod könnyen magaddal cipelni.

Azért pontozott lapú, hogy előnyösebb legyen, könnyebben vezethető. Általában 5 mm-ként vannak a pontok függőlegesen és vízszintesen is elhelyezve, így írás közben könnyebb “vonalban” maradni, vezeti az írást, mégsem zavaró rajzoláskor, minták készítésénél. Jó, ha vannak benne plusz dolgok is, mondjuk naptár, különböző segédrészek. Létezik fűzött, ragasztott vagy spirálos megoldásban.

Bullet journal ponthálós notesz

Azt hiszem, kevés olyan dolog van, amit ilyen jól, ennyi féle célra fel lehet használni, mint a Bullet Journal. Beleszerettél első olvasásra? Kipróbálnád? A Betűrengeteg kiadónál nem csak a belsejét szabhatod személyre, hanem a külsejét is. Saját képpel, logóval kérheted a BuJo-t!

Egyedi fotós bullet journal

Hogy mitől jó és kiemelkedő a Betűrengeteg Bullet Journalja? Felsorolok pár indokot, miért pont ezt válaszd!

– A mérete pont jó, a táskában kényelmesen elfér ( A5 méret, 14x20cm, 160 oldal)
– Kiváló minőségű, hófehér, újrahasznosított papírból készül
– 100 g-os vastag lapokkal kapható, így garantáltan nem üt át a filctoll, tűfilc
– A borító 500 g-os, fényes, cseppálló bevonattal készült a praktikusság jegyében, mely belül is mintás
– Lekerekített a sarka, így nehezebben gyűrődik meg
– Sokféle designnal rendelhető, akár saját képpel, logóval is
– A spirálnak köszönhetően nem esnek szét a lapok, mint egy ragasztott füzetnél, könnyen kihajtható, a lapok ki is téphetőek
– 2020-21 naptárlapot is tartalmaznak

©Írta: Mayerné Répási Adrienn   •   2020. 05. 24.

Barátom az olvasás
Játékos
megoldás, gyermeke olvasási nehézségeire,
fejlessze játékosan képességeit.

Kapcsolódó cikkeink

5000 Ft. feletti rendelés esetén:

10% kedvezményt ÉS AJÁNDÉK háztartási naplót adunk!

Használd a kuponkódot rendelés leadása előtt:
AJANDEK10