Barion Pixel
Izgalmas kaland vagy tortúra az írni-olvasni tanulás?

Izgalmas kaland vagy tortúra az írni-olvasni tanulás?

Nem az a lényeg, hogy mi történik velünk, hanem az a fontos, hogyan reagálunk rá… Ezért lehet ugyanaz a dolog valakinek kellemes időtöltés, másnak meg fárasztó feladat. Vagy akár mi magunk is megélhetjük a két végletet attól függően, éppen milyen passzban vagyunk.

Na de amikor a gyerekünkről van szó, és annyira szeretnénk elég jó szülőnek bizonyulni! Ám a csemeténk és a türelmünk feszegeti a határainkat, mert már fogytán a kedv és az energia a gyakorláshoz, de még mindig nem sikerül szépen az a “csészealj/kapu/hullám” vagy éppen nem akar megmaradni az agyunkba az a mondóka… és hiába ígértük meg magunknak, egymásnak, hogy mától kitartóbbak leszünk, mégiscsak összecsattanunk. Ezt olykor kudarcként könyvelhetjük el, ami szépen rányomja bélyegét a hátralévő napra és az önbizalmunkra. Ez, ha többször ismétlődik, akkor inkább nehézségnek és vitaforrásnak éljük meg a tanulást, mintsem egy izgalmas kalandnak. Viszont az utóbbi sokkal jobb célnak és útnak hangzik, nem igaz?

Ehhez remek eszköznek bizonyul a Szóvarázs sorozat! Mint ahogy a címe is sugallja, nem a megszokott tanítást kínálja, hanem a maga sajátos kidolgozásával barátságot köttet a kis nebuló és a betűk között. Mindannyian tudjuk, milyen fontos az indulás! Hogy ez miként zajlik vidáman és könnyedén a kiadványainkkal? Egyszerű a magyarázat: a legilletékesebbek, azaz a tanítók, a szülők és a gyermekek bevonásával, igényeik felmérésével készült.

Szaporíthatnánk még a szót, de minek is? Inkább lapozz bele te is!

©Írta: Juhos Melinda   •   2019. okt. 06.

Barátom az olvasás
Játékos
megoldás, gyermeke olvasási nehézségeire,
fejlessze játékosan képességeit.

Kapcsolódó cikkeink

5000 Ft. feletti rendelés esetén:

10% kedvezményt ÉS AJÁNDÉK háztartási naplót adunk!

Használd a kuponkódot rendelés leadása előtt:
AJANDEK10